A Huawei legismertebb leánycége, a Honor egy újabb prémium laptoppal érkezik: a MagicBook Pro európai forgalmazása szeptember 7-én kezdődik. 

A Huawei már egy ideje úgy döntött, hogy Honor almárkája alatt igyekszik kiépíteni egy komplett ökoszisztémát. Ennek keretein belül jön most szeptemberben a MagicBook Pro, amely a legújabb AMD Ryzen processzorral büszkélkedhet.

Elegáns design és könnyedség jellemzi a készüléket: a csupán 1,7 kilogrammos notebook 16,1 hüvelykes és 1920×1080 pixeles IPS kijelzővel bír, így a kijelző a készülékház 90 százalékát képes elfoglalni, és csak alul van említésre méltó káva a megjelenítő alatt.

A csinos külső, ráadásul értékes belsőt is takar, hiszen a kifejezetten erős, hatmagos és tizenkét futtatói szálas AMD Ryzen 5 4600H gondoskodik a meghajtásáról, de a 384 stream processzoros Radeon Vega 6 videovezérlőjére sem lehet panaszunk. A központi egység mellé 16 GB DDR4-2666 memória került, a jobb teljesítmény érdekében kétcsatornás működési módban, a háttértár pedig egy 512 GB-os NVMe SSD. Az 56 wattórás akkumulátor 14 órás üzemidőt ígér, de lesz mellette kipattanós webkamera, dupla ventilátoros és hőcsöves hűtési rendszer, két mikrofon és sztereó hangszórópár, Bluetooth 5. és Wifi arc.

És, hogy mennyi az annyi? Szeptemberben az európai piacon is forgalmazásba kerülő laptop 900 euróért, azaz körülbelül 324 ezer forintért vásárolható majd meg.