Elon Musk szerint nem eljutni lesz nehéz a Marsra, hanem odaát életben maradni

Elon Musk szerint pár száz ember halála simán benne van a pakliban, ugyanis a Mars gyarmatosítása közel sem lesz zökkenőmentes hadművelet. 

Elon Musk, a Tesla és a SpaceX milliárdos vezérigazgatója az utóbbi években mintha kicsit beleőrült volna a terveibe (vagy a pénzébe, kitudja), a Twitter-botrányai mindenesetre erre mutatnak. Tény, hogy az üzletember médiaaktivitása lényegesen izgalmasabb, mint egy átlagos milliárdos vezérigazgatóé, egyes kijelentéseivel finoman szólva is felháborodást vált ki az emberekből.


Elon Musk egyik grandiózus terve, hogy egymillió emberrel népesíti be a Marsot, akik a StarShip űrhajóival jutnak el a vörös bolygóra. A telepeseknek természetesen nem lesz egyszerű dolga, a gyarmatosítás veszélyeivel ugyanis maga Elon Musk is tisztában van. Azt is hozzátette, hogy feltehetően nem mindenki ér majd célba, és az expedíció kezdetben sok emberéletet követel majd.

elon musk
Forrás: Quartz

Addig viszont a a rakétát is el kell készíteni, és ki kell alakítani az űrhajót, amivel eljutnak az emberek a Marsra. A SpaceX egyik fontos küldetése, hogy 10 éven belül elérje azt a technológiai fejlettséget, amely majd lehetővé teszi, hogy a vállalat évente 100 Starship-rakétát gyártson.

Elon Muskkal természetesen nem mindenki ért egyet: a tavaly októberben fizikai Nobel-díjat kapott Michel Mayor svájci asztrofizikus szerint őrültség, hogy egy másik bolygóra költözünk, ha egy napon már nem lehet a Földön élni.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?