A vállalat által fejlesztett technológia képes felismerni az ételeket, nyomon követni a sütési folyamatokat és automatikusan módosítani a beállításokat. A Miele és a mesterséges intelligencia összefogása megmutatja, hogy hogyan változik meg a sütés-főzés.

Az IFA 2020 kiállításon a világ egyik legpatinásabb háztartási gép gyártója, a Miele is bemutatott néhány szédületes újdonságot. Ezek közül is a legfontosabb az a mesterséges intelligencia technológia, amely egy kamerás-szenzoros rendszer segítségével folyamatosan képes nyomon követni a sütési, főzési folyamatot. A beérkezett információk alapján a magát állandóan fejlesztő, tanító rendszer meghatározza, hogy szükség van-e paraméterek (hőfok, sütési idő, üzemmód stb.) módosítására, és ezt követően az elektronika képes automatikusan a beállítások megváltoztatására.

Miele és a mesterséges intelligencia

Tehát már működik az, hogy az ember betesz egy félig fagyott a sütőbe, kiválasztja a telefonján a kívánt receptet (pl. Csirke vadász módra), rábök, és kész. Ezt követően már nincs más dolga, mint felszolgálni az ételt és belapátolni azt. A kamerák egyébként azt is lehetővé teszik, hogy a felhasználó bekukkantson a sütőbe bármikor anélkül, hogy ki kéne nyitnia az ajtót. Ez természetesen lehetővé teszi fényképek készítését is, szóval aki szeret villogni közösségi oldalakon szakács tudományával, az egy új szintre emelheti a parádézást.

Miele és a mesterséges intelligencia

Az eseményen Dr. Axel Kniehl a cég marketing vezetője elmondta, hogy ez az új technológia hamarosan elérhetővé válik a vállalat termékeiben. Azaz a Miele és a mesterséges intelligencia együttműködése elhozta a jövő konyháját.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!