A valaha volt egyik leggyorsabb videokártya lesz az EVGA GeForce RTX 3090 KINGPIN

Teljesítményben lehet, hogy minden eddigi fogyasztóknak szánt grafikus vezérlőre ráver, ugyanakkor a fogyasztására gondolni sem merünk. 

Az EVGA nemrég rántotta le a leplet a GeForce RTX 3090 KINGPIN videokártyájáról, bár konkrét számokat, teljesítményadatokat és árakat eddig még nem közölt. Ennek ellenére már lehet sejteni, hogy ez az egyik legdrágább és legerősebb videokártya, ami valaha megjelent a fogyasztói piacon.


A KINGPIN széria ugyanis rendszerint nagyon magas vételárakkal dolgozik, a korábbi GeForce RTX 2080 Ti KINGPIN például 1900 dollárba került. Ezek a modellek általában kézzel válogatott GPU-ra épülnek, túlméretes PCB-vel, valamint extrém, folyékony nitrogénes hűtésre optimalizálják a kártyát gyárilag.

Valószínűleg a GeForce RTX 3090 KINGPIN 2000 dollárnál is többe kerül majd, és mivel a fogyasztási határokat is rendre felhúzza a széria, ezért a referencia 350 wattnál jóval többre lehet számítani, akár 500 wattos magasságban is lehet gondolkozni az elődmodell alapján. Vagyis ez a kártya nem az átlagos gamereknek való.

Fotó: EVGA

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?