Gyenge lesz az olcsó Microsoft notebook

A jelentések szerint jön a kisebb és olcsóbb Surface Laptop, de sajnos eléggé lehangoló hardverrel. Az olcsó Microsoft notebook nem fogja megváltani a világ

A Microsoftnak már két méretben is volt Surface Laptopja, azonban a jelentések szerint jön egy megfizethetőbb és kisebb verzió, még az idei évben. Állítólag ez a Surface Go mintájára készül, és tényleg a Surface Laptop kedvező árú változata lesz.


Azt mondják, hogy már 500 dollárért el lehet majd hozni ezt a belépőszintű, azaz olcsó Microsoft notebook készüléket. A Surface laptopba mindössze 4 GB RAM és 64 GB tárhely kerül egy tizedik-generációs Intel Core i5 processzorral. Sajnos a 4 GB RAM és a 64 GB tárhely manapság már kevés egy Windows 10-es PC normális használatához, de feltehetően lesznek azért erősebb konfigurációk is.

A Microsoft mindenesetre diákoknak szánja majd ezt az olcsóbb, 12,5 hüvelykes Surface Laptopot, aminél a Windows 10-et S módban futtatná. Az új gép októberben debütálhat sok más újdonság mellett, egy virtuális rendezvényen.

Ahogy egyre teljesítményigényesebbek lesznek az alkalmazások, sőt már a weboldalak is, úgy kellene változnia a számítógépek teljesítményének is. Ma már, amikor a középkategóriás mobilok is 6 GB RAM-mal érkeznek, egy új laptop esetében ez a hardver gyakorlatilag értelmezhetetlen. Egy ilyen modell a jövőbeni használatra egyszerűen alkalmatlannak tűnik.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: Microsoft

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?