A luxustermékeiről ismert Loewe márka a halálból tért vissza, de hogy minek? Totálisan érthetetlen árazással küldik csatába az új éra első modelljét. Mit csinál a német tv gyártó cég??

A Loewe nevű német tévégyártó egykor az iparág megkerülhetetlen szereplőjének számított. De az elmúlt egy évtizedben kicsúszott a cég lába alól a talaj. Az emberek érdekes módon nem akartak egy raklap plusz pénzt kiadni a motoros állványért, mahagóni keretért, fém távirányítóért, meg a többi parasztvakító luxus extráért, és az sem hatotta meg őket, hogy német mesteremberek szeretettel, gondos odafigyeléssel, kézzel rakják össze a termékeket.

német tv

Úgy voltak vele a tömegek, hogy jó lesz nekik a gépsorról legördülő, ugyanolyan (vagy esetenként jobb) képminőséget produkáló japán vagy koreai modell is, ha kevesebbet kell érte fizetni.

Mit akar a német tv gyártó?

A cég 2019-ben végül csődbe ment, de egy befektetőcsoport felvásárolta a romokat, és úgy döntött, hogy újra beröffenti a patinás márkát. A terveknek megfelelően 2020 őszén színre lépnek az új Loewe korszak új modelljeivel, de az első ilyen tévét látva, csak a fejünket tudjuk fogni. A Loewe bild v.77 egy 77 inches OLED tv, amelybe a panelt az LG Displaytől vásárolták, és a kijelző tök ugyanaz, mint amit a dél-koreai cég a saját készülékeibe épít. Az elmaradhatatlan motoros állvány, és formatervezett távirányító nem hiányzik, valamint a minőségi anyagokkal sem spóroltak állítólag. De még ez sem magyarázza meg a 15 000 eurós, azaz mintegy 5,8 millió forintos árat. Az LG ugyanekkora, idei OLED televíziója ugyanis már mindössze 1,4 millióért megvehető.

Egyszerűen érthetetlen, hogy mit akar a Loewe. Már többször bebizonyosodott, hogy ez a stratégia nem nyerő. Több, mint tíz éve emiatt szenved a cég, és így ásta bele magát a sírba. Nem látjuk be, hogy miért szaladnak neki ugyanannak a betonfalnak fejjel tizedszerre is. Itt valami stikli van, vagy szimplán megőrült a német tévégyártó.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!