A BX széria jelenti idén a belépő szintet. Ez tehát a dél-koreai cég hatalmas kínálatában a legolcsóbb OLED tv.

Az LG idén egy rakat OLED tévével ostromolja a vásárlók pénztárcáit. A feltekerhető RX mellett ott a 8K felbontású ZX, a tapétaként a falra simuló WX, a speciális konzollal megtámogatott GX, illetve a hagyományos modellek közé tartozó CX széria is. Melléjük érkezik idén ősszel a vállalat idei kínálatának legolcsóbb OLED tv készüléke a BX.

Legolcsóbb OLED tv

4K felbontású, biztosítja a HDR anyagok megjelenítését, és megkapta a cég saját webOS 5.0 okostévé rendszerét is. Egy kazal internetes alkalmazás közvetlen elérését teszi lehetővé, és a légiegérként is funkcionáló Magic Remote mozgásérzékelős távirányítóval vezérelhető. Telipumpálták különféle mesterséges intelligencia funkciókkal, viszont a képfeldolgozó chipje nem a lehető legfejlettebb, és a dizájnja is elég semmilyen, de hát ezért lehet ez a legolcsóbb OLED tv.

A modell egy csomó játékosoknak szánt funkcióval (G-SYNC, FreeSync, VRR, ALLM) rendelkezik, aminek köszönhetően a válaszidő alacsony, a frissítési frekvencia pedig dinamikusan változtatható. 2.2 csatornás, ikermélysugárzóval ellátott, 40 wattos hangcuccot kapott, ami egy fokkal biztos jobban dörren meg, mint a nagy átlag. De azért le mernénk fogadni, hogy még egy közepes hangprojektorral sem versenyezhet a hangminőséget tekintve.

Legolcsóbb OLED tv
A BX sajna nem lesz elérhető 48 inches változatban. Az 55 és 65 inches verzió néhány nyugat-európai országban már kapható, 1800 (kb. 645 000 forint), illetve 2800 eurót (kb. 1 000 000 forint) kell értük kiköhögni. Ha igazak a pletyik, akkor októbertől már nálunk is lehet érte menni a boltba.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!