tiktok
Forrás: Bloomberg

Trump világossá tette: nem kap több haladékot a TikTok az amerikai, az ausztrál és az új-zélandi ágazatainak értékesítésére. 

Bár van még ideje – egészen pontosan november 12-ig – utána viszont nincs több pardon a TikTok tulajdonában álló ByteDance-nak arra, hogy értékesítse a fentebb is említett ágazatinak sorát, ha ez pedig nem sikerül, akkor Trump szerint a TikTok-nak mennie kell az Egyesült Államokból. Bár a megvásárlásra adott határidőt egyszer már módosították, most nagyon úgy tűnik, hogy a tinik körében népszerű videómegosztónak valóban nem lesz több haladéka.

A TikTokra számos helyi multi lecsapott már – többek között a Microsoft, a Walmark, az Oracle és a Twitter – amelyek közül egyértelműen Bill Gates egykori cége tűnik a legesélyesebbnek. A Microsoft felvásárlásának forgatókönyve az lenne, hogy az említett cég és a Walmart közös erőkkel vásárolná meg a TikTok amerikai, az ausztrál és az új-zélandi ágazatát, de az sem kizárt, hogy más befektetőket is bevonnának a felek.

tiktok
Forrás: Világgazdaság

Trump kereskedelmi háborúja és a kínai bázisú cégek üzleti tiltása során olyan cégek is fennakadni látszanak, mint a  Huawei, a fiatalok körében elképesztő népszerűségnek örvendő TikTokot pedig az amerikai felhasználók elleni adatlopással vádolja az amerikai elnök. Bár a szoftvert sem ma hozták szóba a kiberbiztonsági szakemberek, nem kizárt, hogy Trump a Tiktokban is lehetőséget lát a Kína ellen folytatott háborúja kapcsán.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!