walmart tiktok
Forrás: ParlayMe

Csak gyűlnek, gyűlnek a komoly vevők: a Microsoft, az Oracle, a Twitter és a Netflix után most a Walmart is bejelentkezett a TikTok felvásárlásáért. 

Miután az amerikai kormány 90 napos határidőt szabott meg a kínai közösségi oldal amerikai, kanadai és ausztrál ágazatának eladására, egyre több vállalat nyújtotta a kezét a magasba. A jelentkezők közül eddig egyértelműen a Microsoft tűnt a legesélyesebbnek, most azonban a Walmart is megjelent a TikTok-küzdelemben, aki egyértelműen kijelentette: a Microsofttal karöltve képzelné el a felvásárlást, hiszen véleményük szerint, ezzel mindenki jól járna.

Ha a TikTok túl akarja élni ezt az egészet, az egyetlen esélye, hogy megválik az amerikai, a kanadai és az ausztrál ágazatától, máskülönben elveszíti egyik legfontosabb piacait. A lap értesülései szerint a Microsoft még Trump hadjárata előtt elkezdte vizsgálni a ByteDance tulajdonában álló TikTok felvásárlási lehetőségeit, azzal a céllal, hogy olyan tech-óriásokkal is szembeszálhasson, mint a Facebook vagy a Snap.

walmart tiktok
Forrás: BBC
Bár eddig is a Microsoft tűnt a legesélyesebbnek, ezek után gyakorlatilag kijelenthetjük, hogy a 25 és 30 milliárd dollár közé saccolt TikTok-leányvállalatokat a szoftvercég és a kereskedelmi lánc együttese fogja megszerezni.
A két vállalat egyébként már jó néhány éve szoros partekapcsolatot ápol egymással, egy különböző felhőszolgáltatásokat és MI-megoldásokat kereskedelmi csatornákon keresztül népszerűsítő program keretén belül.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!