Így néz ki az Artemis 2024 holdkomp életnagyságban

Az Artemis 2024 nevű holdkomp arra hivatottA, hogy bő félévszázados szünet után újra embert juttasson a Holdra. 

A fejlesztést végző Dynetics valós méreteiben mutatta meg az Artemis 2024 névre keresztelt leszállórendszerét, amivel 2024-ben elvileg újra ember fog jutni kísérőbolygónkra. A cég prioritásai a tervezéskor azok voltak, hogy egy viszonylag alacsony, újrafelhasználható, költséghatékony, és legénységközpontú végeredmény szülessen. A leszállóegység hengeres középső szerkezettel rendelkezik, amelyet holdi lakóhelyként lehet használni, vagy akár egy rover formájában is fel lehet építeni, ami leválik a főrendszerről. A Dynetics kedden megosztott egy videót is, amiből kiderül, hogy az Artemis 2024 belsőtere egészen tágas.


Az életnagyságú modell tesztjei jelenleg a legénységgel kapcsolatosak, beleértve az interfészeket, tevékenységeket, és ergonómiát. A flexibilis kialakítás lehetővé teszi a könnyű átkonfigurálást, és pontosan ezzel kapcsolatban várják az asztronauták visszajelzéseit. A Dynetics egyike azon három vállalatnak, amely végül bekerült a NASA holdraszálló programjába, amiről az Űrügynökség április végén adott hírt. A konkurens Blue Origin modelljét még augusztusban megismerhettük. A harmadik versenyző nem meglepő módon a SpaceX, de az, hogy melyikük kerül ki győztesen, csak később fogjuk megtudni. A Dynetics egyébként egy alabamai központú vállalat, amely alkalmazott tudományokkal és információs technológiával dolgozik. Vásárlói között ott van az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma, Hírszerzése, valamint a NASA is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?