Képregényes stílusban is használhatjuk a Zoom videóhívásait!

Képregényes párbeszédpanelekkel bővülnek az olyan videóhívásokra képes appok, mint a Zoom, a Slack vagy a Skype: az újítás lényege pedig nemcsak jópofa, de hasznos is lehet.  

A járvány alatt kialakult helyzet miatt a távmunka minden eddiginél nagyobb teret hódít, amiknek elengedhetetlen részei a Zoom vagy éppen Skype meetingek, amelyek a személyes megbeszéléseket hivatottak kiváltani. A videóhívások ráadásul egy jópofa ötlettel is bővültek, mégpedig képregényes párbeszédpanelekkel, amely nem csak vicces, de hasznos is lehet.


A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogyha integetünk a kamerába, akkor megjelenik egy „Hello”, ha hüvelykujjunkkal felfelé mutatunk az „Igen”, a zárt ököl a „Nem”, ha pedig felemeljük az ujjunkat, azzal jelezzük, hogy kérdezni szeretnénk. Ha nevetünk, a „Haha” felírat jelenik meg, ha pedig elhagyjuk a kamerát, akkor megjelenik egy „Rögtön jövök” felírat.

A fejlesztés Cameron Hunter, a Netflix mérnökének munkája, aki a héten a Twitteren osztotta meg újítását, amivel egyből osztatlan sikert aratott. A kiegészítő szabadon használható, de egy kis beállítást azért igényel, ugyanis mindenek előtt le kell töltenie a számítógépre a Snap Camera alkalmazást.

Bár a fejlesztésnek még akadnak hiányosságai – például előfordulhat olyan, hogy a haha egy rossz, vagy nem oda illő pillanatban jelenik meg, viszont kétségtelen tény, hogy nagyon jópofa, és egyébként hasznos ötletről van szó, azoknak akik napi rendszerességgel használják a videótelefonos alkalmazásokat.

forrás: The Verge

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?