Borzasztóan nehéz javítani a Microsoft dupla kijelzős mobilját

Darabokra szedte a Surface Duót az iFixit, de kicsit sem volt lenyűgözve attól, amit talált. 

Bár a Surface Laptop legújabb kiadása tavaly sokkal javíthatóbb lett, mint a korábbiak, az iFixit szakemberei szerint a Microsoft nem igazán törekedett arra, hogy az 1400 dolláros androidos mobilja, a dupla kijelzős Surface Duo is könnyen javítható legyen. Vagyis a Surface Duo épp annyira nehezen javítható, mint az összes többi Surface termék.


A Microsoft új terméke 10-ből 2 pontot kapott az iFixit szakembereitől, akik azért örültek, hogy hosszú idő után Microsoft mobilt is szétszedhetnek. Az üveg paneleket könnyű volt leszedni, ugyanakkor a zsanér nagyon egyszerűnek bizonyult.

Az USB-C portot emellett az alaplaphoz forrasztották, az akkukat pedig a házhoz ragasztották. Emiatt még hivatalos szervizben is rémálom egy Surface Duo javítása, otthon pedig nem is érdemes belefogni, főleg, mivel az OLED-paneleket is nehéz kiszedni, anélkül pedig a belső komponensek sem érhetőek el.

Fotó: iFixit

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?