Samsung üzenet oktokon

Megírtuk már, hogy a Samsung Dobd fel a várost! kampányának jóvoltából bárki üzenhet Budapestnek az Oktogonon elhelyezett kijelző segítségével. Most pedig már adataink is vannak arról, mennyien és milyen üzenetet küldenek.

A leggyakoribb motívum a mosoly

A mosolygós hangulatjel a legtöbb üzenet végén megjelenik, ami azt mutatja, hogy az emberek nem vesztették el az optimizmusukat, és szívesen segítenek, hogy ez másokkal se történjen meg. Érdekes egyébként, hogy az akció során mennyi különféle kedveskedés és optimista hangulatot árasztó üzenet érkezett az operátorokhoz. Akik persze alkalmaztak némi szűrést, de alapvetően kevesebb mint 1% volt az aránya azoknak az üzeneteknek, amelyek kifejezetten a negatív tartalmuk vagy elfogadhatatlan stílusuk miatt nem kerülhettek ki a kijelzőre.

Az üzenetek küldői úgy tűnik, nagyon tettre készek, céltudatosak, és hisznek az önmegvalósításban, vagy legalábbis erre ösztönöznék az olvasókat, ugyanis gyakoriak a motiváló üzenetek, ahol kulcsszavak a kitartás, siker, pillanat megragadása, célok elérése és az újrakezdés.

A járványhelyzet is inspirál

A koronavírus okozta járványhelyzetben mi sem természetesebb, hogy a pozitív üzenetek komoly része ezzel a szituációval is foglalkozik. Minden napra jut jó pár üzenetküldő, aki a járványhelyzetre reflektálva kíván kitartást, odafigyelést, összefogást, vagy akár egyszerűen csak a maszkviselésre buzdít.

Emellett nagyon gyakoriak a jótanácsok, bölcseletek, életszentenciák, és igen, a különböző idézetek is, amelyek minden ilyen felületen folyamatosan megjelennek.

Még egy hétig tart!

Aki pedig nem csupán elolvasni szeretné ezeket az üzeneteket, de valami saját gondolattal is hozzájárulna az Oktogon környékén élők, vagy csupán az arra átutazók napi jó hangulatához, az még a héten megteheti, az akció ugyanis még mindig tart.

A jelentkezők a Dobd fel a várost! kampány keretében üzeneteiket szeptember 27-ig a www.samsunguzenet.hu weboldalra tölthetik fel, ahol előre kiválaszthatják, melyik nap és milyen idősávban jelenjen meg a beküldött szöveg Budapest horizontján, így akár előre értesíthetik a címzettet.

A jelentkezéshez nem kell más, csak egy regisztráció és néhány kedves gondolat, amelyet szeretnének megosztani a várossal.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!