Állítólag az Xperia 5 II megjelenésekor az új modell és az Xperia 1 II is frissül az Android 11 rendszerre. 

Az Android 11 kevés mobilra már megérkezett, a csúcsmobilokra pedig elvileg még idén befut. A Sonynál sajnos hiába új, és hiába októberben megjelenő modell az Xperia 5 II, a készülék még Android 10-zel kerül a boltokba. Az AndroidNext azonban úgy tudja, hogy amint megjelenik az Xperia 5 II, az új modell és a korábbi Xperia 1 II egyaránt rögtön frissülnek is Android 11-re. Legjobb esetben valamikor októberben.

Azt nem tudni, hogy a frissítéseket régiókra bontják-e, Amerikában például csak decemberben válik majd elérhetővé az Xperia 5 II.

Az nem újdonság, hogy a gyártók régebbi Androiddal adják ki a mobiljaikat, elvégre így kevesebb támogatást kell azokhoz nyújtani. A pletykák alapján azonban végre javít valamit ilyen téren a Sony, az Xperia 5 II és Xperia 1 II ugyanis már három új Androidot kaphatnak (de ez még nem hivatalos). Kár, hogy az Xperia 5 II eleve lemaradással jelenik meg. Az viszont jó hír, hogy a Google, a OnePlus és a Samsung után a Sony is javít a csúcsmodellek hosszú távú támogatásán.

Fotó: Engadget