Ez lehet a legerősebb GeForce RTX 3080

13 százalékkal magasabb órajellel licitál rá a referenciamodellre az ASUS ROG STRIX GeForce RTX 3080 OC videokártya.

Néhány hete mutatta be az ASUS a GeForce RTX 3080-as videokártya ROG STRIX variánsait, azonban a részletes adatok eddig hiányoztak. Most azonban kiderült minden, és így minden jel arra utal, hogy a ROG STRIX GeForce RTX 3080 OC a legerősebb RTX 3080 lehet a jelenlegi mezőnyben.


A 10 GB GDDR6X VRAM-mal (a Gigabyte szerint lesznek majd 20 GB-os modellek is) szerelt kártya 8704 CUDA-magot kapott, 320-bites memóriabusszal és 19 Gbps-os VRAM-mal dolgozik. Az új ASUS modell 1440 MHz-es alap és 1905 MHz-es emelt órajellel dolgozik, ami jócskán magasabb, mint amit egy referenciamodell tud.

Emiatt persze kell is a 3×8-tűs csatlakozó, a kártya pedig hatalmas, az ASUS szerint 2,9 slotot foglal el a PC belsejében. Azt még nem tudni, mennyibe kerül, és a mezőny legjobbja sem sokáig marad, mert a 20 GB-os modellek még tovább emelik az órajeleket a jövőben.

Fotó: ASUS

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?