A Facebook november elejétől betiltja a politikai hirdetéseket

A Facebook november elejétől betiltja az amerikai elnökválasztásra vonatkozó politikai hirdetéseket, a korlátozás egészen a hivatalos eredményhirdetésig érvényben marad. 

Mark Zuckerberg, a vállalat igazgatója még szeptember elején jelentette be, hogy nem fogadnak új politikai hirdetéseket az amerikai elnökválasztást megelőző héten, emellett törli azokat a tartalmakat, amelyek a szavazás eltántorítására törekszenek.


A szeptemberben bejelentett szabályozás nem akadályozta volna meg Donald Trumpot és kihívóját, Joe Bident abban, hogy a választások után hirdetéseket jelenítsenek meg. Ebben az értelmezésben tehát bármelyik oldal november 4-én, 00:01 órakor már tehetett volna közzé hirdetéseket, az új szabályozás értelmében viszont az eredmények hivatalos nyilvánosságra hozatala előtt ilyen nem történhet meg.

facebook politikai
Forrás: NBC

Az elnökválasztás eredményét többnyire az éjszaka folyamán szokták kihirdetni, azonban idén a folyamat minden valószínűség szerint elhúzódik a postai szavazások miatt. A szakértők szerint, mivel várhatóan több demokrata szavaz majd postán, mint republikánus, a szavazás estéjén feltehetően Trump tűnik majd esélyesebbnek, ami posta szavazatok hiányában hamis eredményeket mutató álhírek terjedéséhez vezetne.

A Facebook a kibővített szabályozás részeként még közölte, hogy azokat a bejegyzéseket is felcímkézi, amelyek a választás legitimitásával kapcsolatos kételyeket kívánják terjeszteni. A meghozott döntések egyértelműen tükrözik a társaság azon törekvését, hogy az amerikai elnökválasztást semmilyen formában nem kívánják befolyásolni.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?