A világ egyik legnagyobb tévé gyártója, a TCL színre lép saját kijelzőivel, amik képe állításuk szerint jobb lesz, mint amit a mostani OLED tv készülékek produkálnak.

A TCL az elmúlt fél évtized alatt a világ egyik legnagyobb tévé gyártó cégévé nőtte ki magát. A kínai állam támogatását élvező holding elképesztő méretű gyártókapacitást épített ki mostanra. Többek között Európában is rendelkeznek egy komoly üzemmel. A vállalat irgalmatlan mennyiségű pénzt fordít a mennyiség mellett a minőségre is, hiszen világszerte több fejlesztői központot is létrehoztak, amelyek ontják az innovációkat. Ennek köszönhetően rendelkeznek saját QLED technológiával, kidolgozták a MiniLED háttérvilágítási rendszert, és foglalkoznak a MicroLED megjelenítőkkel is.

A TCL viszont eddig következetesen visszautasította az OLED képalkotási technológiát, mondván az nem elég jó és megbízható. Most viszont a jelek szerint fordult a szél. A cég európai fejlesztési igazgatója ugyanis elismerte, hogy a vállalat jövőre színre lép saját OLED tv paneljével, amely ráadásul kvantumpontos technológiára is épül. Ennek pedig biztos, hogy egy valaki nagyon nem örül, mégpedig az LG. Hiszen a dél-koreai cég eddig monopolhelyzetben volt, ugyanis mindenki más tőlük vásárolta a panelekhez, amihez aztán hozzácsapták a saját képfeldolgozó processzort.

Ennek az aranykornak pedig a jelek szerint vége a TCL nyomulásával. Ráadásul a TCL azt is állítja, hogy az ő megoldásuk pont az alkalmazott kvantumpontok miatt jobb képminőséget szavatol, mint amit az LG megjelenítői nyújtani tudnak.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!