olcsó 8K tv

A neves Metz márkát is birtokló Skyworth jelentette be, hogy karácsony előtt piacra dob egy olcsó 8K tv szériát.

A 8K technológia nem terjed olyan gyorsan, ahogyan azt várták. Ennek egyik oka a vírus mellett egyértelműen a kiemelkedően magas ár, de többen dolgoznak azon, hogy ezen változtassanak. Közéjük tartozik a kínai Skyworth. A kínai cég ugyanis bejelentette, hogy hamarosan egy új, az eddigieknél kedvezőbb árú 8K tévét dob piacra.

olcsó 8K tv
A Q71 nevű készülék 65 inches változata 13 000 kínai jüanos áron nyit, ami nagyjából 610 000 forintnak felel meg. Ez pedig már a felső kategóriás 4K modellek szintje, csak hát ugye azokhoz képest a felbontás négyszer akkora.

Ez pedig már az a szint lehet, amit többen is megengedhetnek maguknak, és ez lökést adhat a 8K televíziók elterjedésének, valamint arra ösztönözheti a többi gyártót, hogy ők szorítsák lejjebb az áraikat. A modell a házon belül készült Coocaa okostévé rendszert használja, ami egy Android alapú platform, rengeteg alkalmazással. Hogy az ezekben rejlő lehetőségeket ki lehessen használni, ezért kifejezetten erős hardverrel látták el: A nyolcmagos MediaTek 900 processzor mellé pakoltak 6,5 GB RAM-ot, valamint 64 GB adattárolásra szolgáló belső memóriát is. Az biztos, hogy e téren a riválisok nagy részét simán leveri, ami további érv lehet egy esetleges vásárlási döntés meghozatala során.

A Skyworth Európában Metz, illetve Blue Metz márkanév alatt forgalmazza termékeit. Így van esély arra is, hogy ez a viszonylag olcsó 8K tv a mi régiónkban is feltűnik, akár még karácsony előtt is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!