A Microsoft meg van győződve arról, hogy a napi szintű ingázás előnyökkel jár, így reggeli és esti feladatokkal kívánja pótolni a home office miatt kiesett utazási időt. 

A Microsoft Teams jövőre lehetővé tenné a „virtuális ingázást” oly módon, hogy felkérnék a felhasználókat a napi céljaik meghatározására, valamint a tennivalóik átgondolására. Az ötlet azon alapul, hogy az ingázás segít a munkavállalóknak meghatározni a napjuk kezdetét és végét, illetve lehetőséget kínál, hogy elgondolkodjanak a munka és az otthon esetleges zavaró körülményein – magyarázza a Wall Street Journal.

A WSJ szerint ez a funkció még fejlesztés alatt áll, de annyi már bizonyos, hogy rendszerezni fogja a felhasználók napi teendőit: a nap végén a szolgáltatás felteszi a kérdést, hogy mely feladatokat hajtottuk végre, a befejezetleneket másnapra áthelyezi, sőt reggel-este még (kedvesen) meg is kérdezi tőlünk, hogyan érezzük magukat.

ingázás microsoft
Forrás: Engadget

A virtuális ingázás elsőre elég depresszív megoldásnak tűnhet, ám a Microsoft szerint beválhat. Szerintünk azért sokkal egészségesebb módon is ki lehet tisztítani a fejünket vagy átgondolni a napunkat: például menjünk le reggel vagy este sétálni egyet a friss levegőn, és engedjünk meg magunkat a nyugodt és tartalmas napindító reggeli élményét.

Forrás: Wall Street Journal

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!