AirPods Studio

Kegyetlenül drágán fogja adni új fejhallgatóját az Apple. Az AirPods Studio biztos nem ér annyit, mint amennyit elkérnek érte.

Az Apple a napokban jelentette be, hogy kivágja a hagyományos és az online üzleteiből is a mások által gyártott audió cuccokat. Pakolnia kellett olyan márkáknak, mint a Bose, a Harman Kardon vagy épp a Sonos. Ez utóbbi részvényindexe például azonnal produkált egy jelentősebb zuhanást is a hírre, és ezek után már sejteni lehetett, hogy az Apple hamarosan előrukkol több olyan termékkel, amelynek ezzel a kevéssé barátságos húzással akartak helyet csinálni.

Ki is derült hamar, hogy a cég hamarosan több új fül- és fejhallgatóval lép színre. Közöttük a valószínűtlen árazású AirPods Studio nevű darabbal. Ez egy hagyományos kialakítású, over-ear, azaz fület körülölelő fejhallgató. A termék természetesen támogatja a vezeték nélküli adatátviteli technológiákat, és biztos szuperül is szól, és az aktív zajszűrés sem hiányzik belőle.
Azonban ez sem indokolja a 600 dolláros, azaz mintegy 180 000 forintos árat. Ennek a töredékéért (!), lehet már hasonló kaliberű, márkás, pl. Beyerdynamic, Sennheiser cuccokat kapni.

Egyszerűen semmi magyarázhatja ezt az összeget egy alapvetően mobilos használatra szánt modell esetében. Maximum az, ha valami nemes anyagból készítik, mondjuk aranyozzák a keretet, vagy valami hasonló parasztvakító értelmetlenséggel rukkolnak elő. Komolyan olyan érzésünk van, mintha valamit bevettek volna Cupertinoban, egyszerűen nem tudjuk hova tenni ezt az árazást. Az Apple-től nem idegenek az ilyen húzások, de nem lennénk meglepve, ha ezt már nem venné be a tömegek gyomra.

kép forrás: Jon Prosser Twitter

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!