A nagy dérrel-dúrral beharangozott, QLED és OLED ellenfélnek szánt SLED tévé maximum a közepes LCD-kkel versenyezhet.

A Realme a közelmúltban jelentette be, hogy kifejlesztette az SLED kijelző technológiát, amivel le fogja nyomni a QLED és OLED készülékeket is. Korábban csak annyit árultak el, hogy megoldás különlegessége az RGB háttérvilágításban rejlik, aminek köszönhetően elméletileg nagy spektrumú, tiszta fehér fény megteremtése válik lehetségessé. Ez pedig kulcs lehet a színpontos megjelenítéshez.

sled tévé

Most viszont kiderült még többi infó az első SLED tévéről. Ennek alapján pedig itt szó sem lehet világmegváltásról, a jelenleg uralkodó csúcstechnológiák nyugdíjazásáról. A Realme RMV2001-be 55 inches VA LCD panelt építettek. A felbontás 4K, azaz 3840 x 2160 képpont, a maximális fényerő csupán 400 nit. Ez pedig töredéke annak, mint mit a jelenlegi legjobb QLED és OLED készülékek produkálnak. A legnagyobb valós kontraszt 4000:1, aminél már több belépő szintű LCD tv is többet nyújt. A 109 százalékos NTSC színtérlefedettség nem rossz, de a tapasztalataink szerint nem az, ami alapvetően meghatározza a látványvilágot. A 60 Hz-es maximális képfrissítési ráta ma már egy csúcsmodelltől kevés, és a 24 wattos beépített hangrendszer sem tűnik bombasztikusnak.

Az integrált hardver sem valami nagy durranás. Az 1,25 GHz-es négy magos MediaTek chipset a másfél GB RAM-mal, és a Mali-470 grafikus chippel komoly erő leadására nem képes. Konkrétan ez a teljesítmény nagyjából annak felel meg, amit a legalacsonyabb árú, noname mobilok produkálnak ma. Ez az ezerszer látott, semmi extrát nem tartalmazó dizájn pedig a hab a tortán, és meglehetősen olcsó megjelenést kölcsönöz a készüléknek. Mindent összevetve azt tudjuk mondani, hogy az SLED tévé bizony nagy csalódás, a hangzatos szavak után ennél lényegesen többet vártunk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!