SLED-TV: új technológia a tévégyártásban, a QLED és az OLED ellen

Több érdekességet is megosztott a Realme a világ első SLED-TV készülékéről, amelyben a trükk a háttérvilágításban rejlik.

A Realme nemrég bemutatta a világ első SLED 4K okostévéjét, vagyis inkább csak demózta. Egyelőre ugyanis nem kapható, és az összes jellemzőjét csak később árulja el a kvantumpontos QLED-ek ellen kitalált megoldásnak a gyártó.


Az első SLED-TV 55 hüvelykes lesz, az NTSC 108 százalékát fedi le, a kékfény csökkentését a TÜV Rheinland tanúsítja. Maga az SLED alapvetően az LCD egy felújított változata, és nem hasonlít a QLED-re. A cél a szélesebb színtartomány és a javított képminőség, a Realme pedig hisz benne, hogy az SLED-televízió jobb, mint a QLED.

A jelenleg elérhető információk szerint az SLED-TV esetében nem fehér, hanem vörös, kék és zöld LED-eket alkalmaznának a háttérvilágításban. Ez tenné lehetővé elméletileg a nagyobb színpontosság és színgazdagság elérését. A Realme (e márka mögött az Oppo mobilok gyártója áll) állítólag elsősorban a QLED- és OLED-tévék ellenfelének szánja új megoldását. Ez az előzetesen közzétett információk alapján reális, már csak az a kérdés, hogy mindabból mi igaz, amit állítanak. Láttunk már az évek során karón varjút, azaz, hogy a belengetett csodatechnológia végül katasztrofális kudarcot vallott. Mi mindenesetre drukkolunk, egy jó kis verseny még egyetlen iparágnak sem tett rosszat.

Fotó: Realme

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?