Nonszensz ez az egész. Az új iPhone 12 mini ára Magyarországon valamiért sokkal-sokkal magasabb, mint Amerikában.

Az Apple jó szokásához híven az ősz közepén rántotta le a leplet az új mobiljairól. A legolcsóbb friss termék az iPhone 12 Mini, ami egy kompakt, 5,4 inches kijelzővel bíró telefon. A termék legolcsóbb, belépő szintű verziója is elég királynak néz ki. Mivel sokan keresnek normális tudású, de kicsi telót, ezért jó eséllyel sikeres is lesz. Pláne, hogy az USA-ban a fiatalok zabálják az Almát. E korosztályban kirobbanó a márka támogatottsága.
Ez lehet, hogy így lenne nálunk is.

Azonban itthon valamiért sokkal-sokkal drágábban adják az Apple cuccokat. Az említett új iPhone az Egyesült államokban 700 dollárba kerül, ami kb. 210 000 forintnak megfelelő összeg. Magyarországon a nyitóár pedig 300 000 forint. Most erre mit lehet mondani? Ha Monaco lennénk, ahol kifliért is Ferrarival járnak az emberek, még legyintenénk, de hát….

Ez nem egyedi jelenség, de azért ekkora különbség kifejezetten brutálisnak tűnik. Az, hogy Magyarországon 30 százalékkal magasabb az ár, mint az Egyesült Államokban, bárhogy nézzük teljesen elfogadhatatlannak tűnik. Persze, lehet az USA-ból hozatni, meg rendelni készüléket, de ezzel bizony kompromisszumok megkötésére kényszerül az ember.

Mindegy, a lényeg, hogy nincs ez egyáltalán jól.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!