Pakisztán is bejelentette a TikTok betiltását a népszerű videómegosztó jogellenes tartalmaira hivatkozva. 

India után Pakisztán is hasonló tilalmat vezet be a kínai tulajdonban lévő TikTok ellen, arra hivatkozva, hogy a platform nem cenzúrázza az erkölcstelen és illetlen tartalmakat. Miután számos panasz és petíció érkezett az alkalmazás betiltására, a pakisztáni hatóság még júliusban egy utolsó felhívásban figyelmeztette a TikTok-ot, hogy szüntesse meg az illegális tartalmakat (a muszlim többségű országnak ugyanis számos hagyományos értékeket támogató médiaszabályzata van), amelyet a cég állítólag nem vett figyelembe.

Többször kértük őket, hogy hozzanak létre egy olyan tartalomfigyelőt, amely az erkölcstelen és illetlen tartalom blokkolására alkalmas” – mondta a Reuters hírügynökségének a döntésben érintett tisztviselő.

pakisztán tiktok
Forrás: Geo tv

A tiltás azonban nem örökre szól, legalábbis erre enged következtetni, hogy Pakisztán azt nyilatkozat: „nyitott az együttműködésre” a TikTokkal, és felülvizsgálja döntését, ha a vállalat feljavítja a tartalmi moderációs rendszereit. Mellesleg a Tinder és a Grindr társkereső alkalmazásokat is hasonló módon tiltották be Pakisztánban az elmúlt hónapban.

A TikTok rendkívül népszerűvé vált az egész világon, és ez alól Pakisztán sem kivétel. Az alkalmazás havi 20 millió aktív felhasználóról számolt be, és az elmúlt évben az ország harmadik legtöbbet letöltött alkalmazása volt a WhatsApp és a Facebook után – mondta a PTA (Pakisztáni Telekommunikációs Hatóság) szóvivője a Reutersnek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!