Lehet, hogy eljött a Változás Kora? A Hisense OLED tv készülékben házon belül fejlesztett és gyártott panel zakatol. Ezzel megtörhet az LG monopólium.

Az OLED tévék ma már több, mint 15 gyártó kínálatában bukkantak fel. De eddig mindenkinek az LG szállította a kijelzőt, amit a cégek a saját képfeldolgozó eljárásaikkal egészítettek ki. Ennek hátterében az áll, hogy eddig csak a dél-koreai cég tudott gazdaságosan, megfelelő minőségű és megbízható OLED kijelzőt gyártani.

Most viszont úgy tűnik, hogy megtörik a jég. A Hisense ugyanis bejelentette, hogy színre lép egy olyan OLED tévével, amihez a panelt is házon belül fejlesztették és gyártották! Ez lehet az elmúlt öt-tíz év egyik legfontosabb tévés történése, ha tényleg igaz a dolog. Ennek következtében ugyanis megtörhet az LG egyeduralma ebben az igen komoly fejlődést mutató szektorban, és beindulhat egy olyan árháború, amelynek eredményeként az OLED televízió tényleg tömegtermékké válhat.

Hisense OLED tv

A Hisense OLED tv a J70 névre hallgat, és 55, illetve 65 inches verzióban kerül a boltokba, első körben Kínában. 4K felbontású, támogatja a HDR megjelenítését, viszont a maximális képfrissítési rátája csak 60 Hz. Ezzel pedig komolyan elmarad az LG idei kijelzőitől, amelyek már ennek a dupláját produkálják. Android 9 okostévé rendszert kaptak, és ellátták őket a Magic Image Quality Pro nevű, képjavító eljárásokat tartalmazó csomaggal.

Az 55 colos változat 7000 kínai jüanos (kb. 320 000 forint), a nagyobb pedig 10 000 jüanos (kb. 460 000 forint) áron nyit. Ez nem számít extrémen olcsó OLED tévének még, de egy új modell esetén igenis figyelemreméltóan alacsony árról van szó. Biztosak vagyunk benne, hogy idővel ez az ár is komoly csökkenésnek indul majd. Kérdés, hogy az új Hisense OLED tv mikor fut majd be Magyarországra. Az tény, hogy a cég gőzerővel nyomul az európai régióban, és már hazánkban is…..

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!