Elon Musk szerint 2024-ben űrhajó indulhat a Marsra

Korábbi tervei alapján már 2022-ben missziót küldött volna Elon Musk a vörös bolygóra, ám most úgy gondolja, hogy legkorábban 2024-ben valósulhat meg a Mars-utazás. 

Elon Musk Mars-kolonizációs terveiről már csak az nem hallott, aki nem is akart: a Tesla atyja szerint a Mars a következő Föld, amelyet 2050-re akár már 1 millió ember népesíthet be. Többek között arról is beszélt  korábban, hogy ha elkészül az emberek szállítására is alkalmas űrhajó, évente közel 1000 eszközt küldene a Marsra olyanokkal a fedélzeten, akik később a marsi polgárok lesznek.


Azért ne szaladjunk ennyire előre, először ugyanis még eljutni kellene a Marsra, amelyet jelenleg úgy képzel el a tech-mogul, hogy 2024-re egy következő generációs Starship elmegy a vörös bolygóra, pár évvel később ugyanez pedig már legénységgel a fedélzetén is elindulhat – erről egyébként a Mars Society Virtual Conference kapcsán beszélt.

Ahhoz, hogy mindez megvalósuljon, Musk csapatának fel kell gyorsítania az innováció ütemét, és a milliárdos üzletember nem tart attól, ha útközben fennakadások lesznek. Korábban egyébként azt nyilatkozta, hogy valószínűleg sok áldozattal jár majd a Mars benépesítése, mivel nem eljutni lesz nehéz, hanem életben maradni a vörös bolygón.

Valószínűleg elveszítünk néhány hajót” – nyilatkozta Elon Musk, amikor a Starship fejlesztési folyamatáról kérdezték, amelyet arra terveztek, hogy egyszerre több tucat embert szállítson a Mars kolonizációja céljából.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?