2500 dollárért vesztegetik az ASUS új csúcskártyáját

Csúcsteljesítményt nyújt az ASUS ROG STRIX GeForce RTX 3090 GUNDAM, de 2500 dollárba kerül. 

Az ASUS nemrég mutatta be az abszolút csúcskategóriás grafikus vezérlőjét, amelynek neve ASUS ROG STRIX GeForce RTX 3090 GUNDAM. Ez teljesen fehér burkolatot kapott, három ventilátorral és meghökkentően magas, 2500 dolláros árcédulával. Ez pont 1000 dollárral több, mint amennyibe az egyébként is szörnyen drága GeForce RTX 3090 modellek kerülnek.


Persze ez nem csak azért drágább, mert nincs annyi Ampere-kártya, hogy minden vevőnek jusson, hanem azért is, mert egyébként is a csúcsra lőtt az ASUS. A referenciamodellhez képest 195 MHz a plusz gyári tuningban, a fogyasztási limitet 480 wattra emelték, a GA102 chipeket kézzel válogatták.

Bár papíron minden lenyűgöző, az eddigi jelentések szerint a GUNDAM verzió igazából nem sokkal gyorsabb az ASUS ROG STRIX GeForce RTX 3090-nél, ami „csak” 1799 dollárba kerül. Vagyis 700 dolláros felárat ér a GUNDAM dizájn és a fehér külső az igazán megszállott rajongóknak.

Fotó: VideoCardz

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?