Az Impossible Foods olyan terméken dolgozik, amely tökéletes mása lehet a bocik tejének.
Bár a növényi tejek skálája szinte kifogyhatatlan – zabtej, mandulatej, kókusztej, rizstej, diótej, stb – ezeknek az italoknak íz szempontjából szinte semmi közük nincs az igazi tejhez, bár az tény, hogy egyes esetekben hatékonyan kiváltja az eredetit. Sokan azonban – akik valóban szeretik az állati eredetű termék ízét és állagát – nem igazán rajonganak a növényi tejekért, az Impossible Food pedig éppen őket akarja megszólítani legújabb kezdeményezésével, egy, a tejhez megszólalásig hasonlító termékkel.
Az lehetetlen küldetésnek egyelőre még nincs hangzatos markering neve – bár az Impossible Milk talán esélyes lehet -, ám egy sajtótájékoztató keretén belül már szó volt a projektről.

A vállalat zászlóshajójának számító, az Impossible Burgers-hez hasonlóan az Impossible Foods új tej-alternatívája is növényekből származó stabil fehérjékből készül. Az elképzelés az, hogy az ital ne csak megfelelően keveredjen más ételekkel (például a forró kávéval), hanem hogy habbá is lehessen verni, valamint felhasználható legyen más élelmiszer-ipari termékek összetevőjeként.

Az Impossible Foods célja az, hogy mind állagban, mind ízben és mind érzetben tökéletesen helyettesítse a tehéntejet, ezáltal pedig csökkentse az olyan állatok nevelésének igényét, mint a szarvasmarha. A cég szerint ez a termékük azoknak szól majd, akik szeretnék megtartani a tehéntej ivásának élményét, anélkül hogy károsítanák vele a Földet.
[sc name=”facebook” ]