Megjöttek az első tesztek az iPhone 12 és az iPhone 12 Pro-ról

Múlt héten egy virtuális eseményen jelentette be az Apple a legújabb iPhone készülékcsaládját – az iPhone 12-t, az iPhone 12 Pro-t, az iPhone 12 Pro Max-ot és egy kisebb, iPhone 12 Mini-t.

Megjelentek az első tesztek az 5G-felszereltséggel rendelkező mobilokról, az első olyan Apple-eszközökről, amelyek képesek csatlakozni a rettegett következő generációs, nagy sebességű vezeték nélküli hálózatokhoz.


Az idei telefonok valamivel vékonyabbak, kisebbek és könnyebbek, mint az elődeik. Az új lapos, szögletes kivitel a több mint tíz évvel ezelőtti iPhone 4 formavilágát idézi.

A kamera elsődleges szempont az okostelefon-vásárlóknál, így nem meglepő módon az Apple is nagy energiát fektetett ebbe, többek között azzal, hogy azt ígérik, a kibővített Éjszakai mód vaku nélkül is jobb esti képeket készít. Emellett új képfeldolgozó szoftvereket is használnak, javítva a képek minőségét azáltal, hogy több fényt és élesebb fókuszt kínálnak. A készülék termékoldalán mellesleg olvashatunk az ötszörös optikai zoom-tartományról is, ám ennek apropóján többek között a HVG is felhívta a figyelmet, hogy nem szabad bedőlni az Apple reklámszövegének.

A kamera mellett az 5G-s hálózat volt a 12-es termékcsalád legnagyobb hívószava, ám azt egyelőre nem tudni, hogyan fogják majd kiaknázni a lehetőséget a vásárlók, lévén, hogy az Egyesült Államokban is 5-7 évig tarthat majd a teljes hálózat kiépítése.

IPhone 12
Forrás: CNN

A különböző modellek különböző árakat is kaptak, méghozzá nem is kis különbséggel. Mivel az iPhone 12 és a 12 Pro is október 23-án jelenik meg (a másik két modellre november 13-ig kell várniuk a vásárlóknak), ezért a külföldi sajtó egy része már kapott is tesztpéldányt a készülékekből, ennek kapcsán pedig meg is érkeztek az első tesztcikkek. A fenti videó például a CNN sajtósainak véleményét tükrözi.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?