Svédország is kitiltotta az 5G-s hálózatából a Huawei-t

2025-ig a teljes svéd infrastruktúrából el kell takarítani a Huawei és a ZTE eszközeit a helyi kormány döntése értelmében. 

A svéd hatóságok arról döntöttek, hogy az 5G-s spektrum aukcióján négy vállalat versenyezhet az országban. A licencfeltételek egyike az, hogy az új telepítésekhez tilos Huawei vagy ZTE termékeket használni, 2025-ig pedig az ország teljes infrastruktúrájából el kell távolítani a Huawei és a ZTE megoldásait.


A központi funkciókat Svédországon belül kell biztosítani, úgy, hogy a svéd biztonságra ne jelentsenek fenyegetést a sávok és azok használata. A licencfeltételek összeállítását a svéd hadsereg és titkosszolgálat is segítette.

Nagy-Britannia után Svédország a második nagy európai ország, amely törvényben tiltja meg a Huawei eszközök használatát. Ott sem lehet 5G-s hálózathoz Huawei eszközt beépíteni, teljesen eltávolítani 2027-ig kell azokat.

Fotó: Euronews

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?