Az Oppo R1 technikailag nem egy nagy durranás, de az ára igen kellemesnek tűnik. 

Manapság egyre több az olyan kínai cég, amely a mobil szektor meghódítása után kiveti hálóját a televíziós iparágra is. A Xiaomi, a Honor, a OnePlus után az Oppo is erre az útra lépett. A cég már korábban bejelentett egy elég bikának tűnő, felső kategóriás modellt az S1 személyében.

Oppo R1
De ez csak a kezdet volt, hiszen érkezik egy újabb, ráadásul lényegesen olcsóbb készülék. Ez az Oppo R1, aminek 55 inches verziója nagyjából 150 000, 65 inhces változata pedig mintegy 195 000 forintba kerül. A modell első körben Kínában kerülnek a boltokba, de biztosak vagyunk benne, hogy idővel elérhetővé válnak a világ más tájain is.

A 4K felbontású LCD technológiára épülő Oppo R1 a kedvező áron kívül sok érdekességgel nem kecsegtet. 60 Hz-es, Direct-LED háttérvilágítású VA panellel látták el. A hardver elég satnya (2 GB RAM, Mali-G52 GPU, négymagos MediaTek MT9652 SoC), szóval ezzel tutibiztos, hogy senki sem fog kiváltani egy konzolgépet. A két darab 10 wattos rejtett hangszóróból álló hangrendszer csodákra valószínűleg nem képes. De hát ezen az áron ennél többet nem nagyon várhatunk. Nagyon reméljük, hogy a készülék valamikor megérkezik hazánkba is, egy kis vérfrissítés mindig jól jön!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!