feltekerhető kijelzőjű notebook

A TCL bemutatott egy 17 inches, feltekerhető OLED panelt, ami komoly változásokat hozhat ebben az iparágban. 

A tévéiről, illetve mobil eszközeiről ismert TCL konszern kijelző gyártásért és fejlesztésért felelős leányvállalata a közelmúltban tartott konferenciáján egy komoly változtatásokat hozható termékről rántotta le a leplet. Bemutattak egy 17 inches képátlójú, feltekerhető OLED kijelzőt ugyanis. Ez pedig tipikusan a laptopok mérete, tehát a vállalat a számítástechnikai piacra, és nem a telefonos, illetve tévés szektorra lőne új megoldásával.

feltekerhető kijelzőjű notebook

Ezt a területet eddig hanyagolták az OLED gyártók, de most végre a jelek szerint van aki komoly figyelmet fordít erre a területre is. Ezzel pedig nyilván az a céljuk, hogy megszülethessen a feltekerhető kijelzőjű notebook. Sőt, nyilván nem okozna gondot valamivel nagyobb méretű képernyő előállítása sem, ami összecsavarható monitorok felbukkanását eredményezné.

A TCL CSoT által bemutatott megjelenítő egyébként úgynevezett Inkjet, azaz nyomtatásos technológiával készül, és RGB alapú. Tehát minden egyes képpont egy-egy vörös, zöld és kék OLED alpixelből tevődik össze. Ez a megoldás alapvetően különbözik a jelenlegi tévéknél használt, úgynevezett White OLED megoldástól, amelynél fehér színű OLED-et módosítanak színszűrőkkel. Az RGB OLED elméletileg nagyobb színpontosságot, és fényerőt produkál, szóval képminőség terén is előrelépést jelenthet ez az új termék. Mindenesetre mi imádnánk, ha tényleg befutna valamikor a feltekerhető kijelzőjű notebook, lehet, hogy radikálisan változtatná meg a számítógép használatot.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!