Bitang olcsó OLED tévé a láthatáron

A Vizio H5 totál jónak tűnk, az árát pedig keményen lenyomták. Reméljük, hogy az olcsó OLED tévé valamikor befut Magyarországra is.

Az OLED televíziók ára kezdetben iszonyat magas volt, azonban az évek során folyamatosan csökkent. A trend a jelek szerint tovább folytatódik, aminek csak örülhetünk. Most például egy amerikai cég, a Vizio jelentette be, hogy egy rendkívül olcsó OLED tévé készülékkel lép színre. Az 55 inches OLED55-H nyitóra 1200 dollár, azaz durván 360 000 forint körül alakul. Abban pedig biztosabb lehet, hogy karácsony előtt még megy majd ez is lejjebb.


A 4K felbontású, HDR támogatású panelt az LG Display szállítja, és ezt egészítik ki a saját elektronikával. A 120 Hz-es maximum képfrissítési rátájú termék biztosítja a különféle játékos funkciók (változtatható képfrissítési ráta, alacsony késleltetés) használatát, és HDMI 2.1-es csatolókkal szerelték fel, amit például a Panasonic csúcsmodellje nem mondhat el magáról.

A SmartCast 4.0 rendszer révén különféle netes appok futtatása is megoldott, és persze böngésző is van benne. A Vizio termékek sajnos nem nagyon kaphatóak itthon, pedig olcsó OLED tévékre itthon is lenne igény. Egyébként itt nem is szabadna megállni, hiszen ahhoz, hogy az OLED átvehesse az uralmat az LCD-től, az kellene, hogy a belépő szintű, azaz nagyon olcsó kategóriában is lehessen ilyen típusú készülékeket vásárolni.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?