Az európai modellek a jelentések szerint nem annyira vonzóak, mint az amerikai változatok, több okból sem. 

Óriási vihart kavart, hogy mennyivel drágábbak Európában az iPhone 12 mobilok, mint Amerikában. Egy elemzőcég vizsgálata szerint Indiában még erre is rávernek az árak, de sajnálatos módon hazánkban még az elemzők toplistás áránál is drágábbak az új Apple készülékek (ha átszámoljuk az összegeket).

A jelentésekben a magas ár mellett már arra is felhívják a figyelmet, hogy az európai iPhone 12 mobilok rondábbak, mint az amerikaiak. Míg Amerikában a CE-jelzést és a kapcsolódó szövegeket az Apple csak digitálisan tárolja, addig az EU-ban ezt kötelező feltüntetni fizikálisan is. De az Apple nem a hátlapra tette a jelzéseket, hanem a készülékek oldalára. Mivel lézerrel lett minden odagravírozva, ezért a látványt megbontó logók nem kopnak le, csak tokkal rejthetőek el.

A magasabb ár, a rondább dizájn pedig nem minden, a kritikusok azt is sérelmezik, hogy a mmWave 5G-t támogató modelleket kizárólag Amerikában forgalmazza az Apple, vagyis az EU-ban az iPhone 12 mobilokon még lassabb is a mobilnet, mint az olcsóbb amerikai modelleken. A szakértők szerint mindezek az apróságok ugyanakkor nem gátolják majd meg a vásárlási dömpinget felénk sem, az iPhone 12 mobilokat így is viszik majd Európában, mint a cukrot.

Fotó: 1nsane_dev