A Ceramic Shield előlap jól viseli az ütéseket, a hátlap azonban már kevésbé bírja az iPhone 12 mobilokon – megérkeztek az első töréstesztek!

Az Apple Ceramic Shield védőüveget rakott az iPhone 12 mobilok előlapjára, amelyekkel kapcsolatban négyszer nagyobb ellenállóságot ígért a becsapódásoknál. Várható volt, hogy tele lesz minden az iPhone 12 mobilok töréstesztjeivel, és így is lett, lévén hogy a többség elsőre csak jót mosolygott az Apple új marketing fogásán: a vállalat saját bevallása szerint négyszer nagyobb ütésállósággal bír a iPhone 12, mint az okostelefonok nagy része.

iphone 12 töréstesztek
Forrás: MobyGeek

Azt nem tudni, hogy a hátlapra milyen védőüveg került, azt nem közölte az Apple, de az látható, hogy a hátlap sokkal hamarabb összetörik. Az előlap és a keret egész jól bírják a betonba csapódásokat, ugyanakkor másképp sérül az alumínium és a rozsdamentes acél keret a sima és a Pro modelleken. Ezek viszont az eddiginél jobban védik a síkba helyezett képernyőt.

Az iPhone 12 töréstesztek bizonyítják, hogy 1,5 méterről a járdára ejtve persze ezeknek a mobiloknak is nagy esélye van rá, hogy rommá törjenek, ezért ajánlott tokban hordani őket, és úgy kezelni, mint mondjuk egy drága DSLR fényképezőt. Már csak azért is, mert elég drága megjavítani egy sérült iPhone 12-t.

Fotó: PhoneBuff

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!