Mutatjuk melyik kép lett az idei legviccesebb természetfotó

A Comedy Wildlife Photo Awards 2020 a járványra való tekintettel az online térben zajlott, ám ez mit sem vont le az értékéből, ahol nem mellesleg a magyar versenyzők is remekül szerepeltek, ezúton is gratulálunk nekik. 

Körülbelül egy hónapja annak, hogy mindenkit buzdítottunk: szavazzunk csak az év legviccesebb természetfotó versenyén, ugyanis magyar indulók is akadtak a versenyzők között. Nos, ennek meg is lett az eredménye, ugyanis Kránitz Roland az O sole mio című ürgefotója elnyerte a közönségdíjat!


Comedy Wildlife Photo Awards 2020
Kránitz Roland Forrás: National Geographic

Egy másik magyar döntős, Scheeff Krisztina is dicséretben részesült, aki lundákat ábrázoló fotójával egész biztosan sokakat fakasztott mosolyra. (Ez a vágyakozó tekintet szerintünk mindent elárul)

Comedy Wildlife Photo Awards 2020
Scheeff Krisztina Forrás: National Geographic

Comedy Wildlife Photo Awards 2020 abszolút győztese Mark Fitzpatrick lett, akinek tengeri teknős képét senkinek sem kell túlmagyaráznunk. „Együtt úszkáltam ezzel a teknőssel a Nagy Korallzátony Lady Elliot-szigete közelében, amikor egyszer csak bemutatott nekem” – nyilatkozta a fotós.

Comedy Wildlife Photo Awards 2020
Mark Fitzpatrick Forrás: National Geographic

Daisy Gilardini a legjobb fotósorozatnak járó díjat nyerhette el: Halálos szellentés című alkotásában egy barnamedve mozdulataiból született jópofa történet elevenedik meg a szemünk előtt.

Forrás. National Geographic

Comedy Wildlife Photo Awards fődíját 2017-ben egy magyar fotós Kércz Tibor érdemelte ki, bénázós madarakat ábrázoló fényképével. A verseny a szórakoztatása mellett egyébként jó ügyet is szolgál: a versenyt két természetfotós, Tom Sullam és Paul Joynson-Hicks alapította, hogy felhívják a figyelmet a vadon élő állatok védelmére. Idén a verseny a Born Free alapítvánnyal  együttműködve állat- és természetvédelmi munkát is végez.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?