Jópofa horrorfilmes poszterekkel rukkolt elő a NASA Halloween alkalmából

A NASA kiadott több letölthető posztert is Halloween alkalmából, amelyek csillagászati témákat mutatnak be méghozzá nem is akárhogy: régimódi tudományos-fantasztikus stílusban!

Nagy léptékkel közeledik a Halloween – nálunk pedig a Mindenszentek és a Halottak Napja -, előbbi mellesleg itthon is egyre népszerűbbé válik, Amerikában pedig már a XIX. század óta komoly hagyománya van. A NASA-nak ennek apropóján az ötlött az eszébe, hogy megmutatja, olykor bizony a világűr is igen félelmetes tud lenni.


Nem ez az első eset, hogy a tudomány kreatív köntöst kap, ám ezúttal az űrkutatási szervezet kísérteties formában mutatja meg a csillagászati jelenségeket. A NASA a minőségi képek megalkotásához számos művésszel is együtt dolgozott, és eredmény szerintünk nagyon szuper lett!

NASA Halloween
Forrás: NASA

A különleges plakátokon találkozhatunk halott galaxissal, robbanásveszélyes gammasugárral, és a rejtélyes sötét anyaggal is, ami már önmagában is úgy hangzik, mintha horrorfilmesek találták volna ki. Bármilyen szórakoztató és kreatív is lett mind a három plakát, fontos tudni, hogy valóságos jelenségeken alapulnak: ahol normális filmes plakátok esetében a híresebb színészek, és készítők neveinek kellene szerepelni, ott a NASA jópofa, ugyanakkor valós információkkal tarkított leírását találhatjuk.

NASA Halloween
Forrás: NASA

A NASA Halloween alkalmából készített szórakoztató plakátjain keresztül is tanítani szeretne egy picit, és ez minden bizonnyal sikerül is neki, hiszen ilyen jópofa köntösben tálalva még a bonyolult csillagászati jelenségek is sokkal közérthetőbbnek tűnnek.

NASA Halloween
Forrás: NASA

Akiket tehát érdekelnek az újragondolt filmes plakátok, azoknak érdemes ellátogatni a NASA Galaxy of Horrors nevű oldalára, ahonnan ingyenesen letölthetőek a képek, és ahol további klasszikus sci-fi stílusban megálmodott fotókat is találtok.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?