Hatalmas csalódást okozott a Xiaomi átlátszó tévéje

Valaki megvette és letesztelte az átlátszó Xiaomi OLED-tévét, de a tapasztalatai szerint hatalmas pénzkidobás a Mi TV Lux. 

A Xiaomi nagyot robbantott az átlátszó OLED-tévé, vagyis a Mi TV Lux bemutatásával. Persze nem lesz ilyen minden házban, elvégre 7200 dollárba kerül az 55 hüvelykes tévé. De nem az ár az egyetlen gond. Az első tesztekből kiderül, hogy a tévé hatalmas pénzkidobás.


A Linux Tech Tips csatorna tulajdonosa nemrég vett egy ilyen átlátszó Xiaomi TV-t, és bár igen futurisztikus az eszköz, a specifikációk már önmagában csalódást kelthetnek az árért (1080p-s felbontás, korlátozott csatlakozás). A gyakorlatban kiderült, hogy a 120 Hz-es frissítés sem annyira megy a Windows 10-zel.

Ennél is rosszabb, hogy a tesztelő szerint kapásból több halott és beragadt pixel volt a kijelzőn, ami egy átlátszó panelen még zavaróbb. Az átlátszóság pedig szörnyen zavarónak bizonyult tévénézés közben, és csak az segített, ha valamilyen sötét háttér elé rakták a tévét. Innentől kezdve pedig nincs értelme a koncepciónak, ha csak nem dísznek és hencegésből venne ilyet valaki.

Fotó: Linus Tech Tips

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?