A mesterséges intelligencia által generált digitális randevú elég kínos lett

A Pandorabots nevű cég úgy döntött, egy mesterséges intelligencia által lecelebrált virtuális randevú keretében dönti el, melyik avatár produkálja a legéletszerűbb randizós szöveget. 

Az életben szerencsére nem minden randevú végződik annyira kínosan, mint a Pandorabots által rendezett digitális légyott, amely a szavazók szerint, minden volt, csak életszerű nem. A Bot Battle névre keresztelt online verseny célja az volt, hogy lássák, vajon a mesterséges intelligencia által működtetett beszélgetés elég emberinek hangzik-e.


A kínos randi résztvevői a Mark Zuckerbergre emlékeztető Blenderbot, és Kuki, a kék hajú lány voltak: a pár beszélgetett a politikáról, a kedvenc futballcsapataikról és a hobbijaikról, tulajdonképpen csupa-csupa olyan általános dologról, amelyek valóban felmerülhetnek egy találkozón.

mesterséges intelligencia randevú
Forrás: BBC

A Microsoft ma már hírhedt Tay chatbotjához hasonlóan – amely elég hamar a rasszista káromkodások színhelyévé vált -, a két avatár sem riadt vissza a vitától, különféle heves beszélgetést folytattak többek között a Brexitről és Hitlerről is (utóbbira Blenderbot mellesleg nagy emberként hivatkozott).

A szavazáson természetesen már igazi emberek vehettek részt, ahol eldőlt, melyik avatár volt a legemberibb : a verseny végül Kuki győzelmével zárult, ugyanis a szavazók 79%-a szerint a lány jobban szerepelt a randin.

Akármekkora teljesítmény is ez, a mesterséges intelligencia által létrejött randevú még bőven messze volt attól, hogy életszerűnek lehessen nevezni. Blenderbot például egy ponton mosolyogva tudatta párjával, hogy már több embert is megölt, utána pedig megkérdezte, hogy van a lány. Ha eltekintünk attól, hogy az avatár valójában egy pszichopatát akart utánozni, ilyen szituáció nem igazán fordulhatna elő az életben.

Ha érdekel titeket a verseny, ide kattintva kukkanthattok bele!

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?