Zöldül a Huawei: jön a bioműanyag és a papír nélküli készülékgarancia

Száz százalékban lebomló, szójabab alapú festék és
ricinusolajból származó bioműanyag felhasználásával lett környezetbarátabb a Huawei Mate 40 Pro doboza, ám nem csak ez az egyetlen újítás, ugyanis a vállalat elkötelezett az ökológia lábnyom csökkentés mellett. 

A Huawei legújabb csúcskészüléke amellett, hogy bioműanyag felhasználásával készült 28 százalékkal kisebb csomagolásban, 90 százalékkal kevesebb papírtartalommal, csupán 3,8
százalék műanyagtartalommal, a világon elsőként pedig papír nélküli garanciával érkezik.


A Huawei szerint sok apró lépés szükséges ahhoz, hogy a fenntartható jövő feltételeit megteremtsék, ennek érdekében 2020. októberében egy felmérést is készíttetett a Censuswide-dal, amelyben arra volt kíváncsi, mit gondolnak az emberek a fenntarthatóságról: az derült ki, hogy minden negyedik európai fogyasztó azt szeretné, ha 2025-ig megszüntetnék a műanyag csomagolást, emellett 71 százalékuk azt is szeretné, ha a papír alapú kézikönyveket eltávolítanák a csomagolásból, ezzel is normalizálva a papírfelhasználás mértékét.

Huawei bioműanyag

A Huawei egyébként már korábban rálépett a zöldülés útjára: A vállalat által 2013-óta használt bioműanyagok több mint 30 százaléka környezetbarát ricinusolajból származik, amely 62,6 százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást. Emellett a HUAWEI Mate40 Pro felhasználóknak az új, digitális garanciakártya teszi lehetővé, hogy dokumentumaikat könnyedén elérjék a készüléken található QR-kóddal, illetve letöltsék a Huawei webhelyéről. Ezenkívül a QuickStart Guide is 340 oldalról 44-re le lett csökkentve, s bár egyelőre a törvény nem teszi lehetővé a papír alapú használati útmutató teljes eltörlését, a vállalat dogozik azon, hogy minél kevesebb papírt keljen felhasználniuk a csomagoláshoz.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?