A NASA összegyűjtötte a kozmosz legfélelmetesebb hangjait, amikből Halloween alkalmából még egy playlist is felkerült az internetre.

A világűr már messziről sem tűnik barátságos helynek, amelyhez többek között az is hozzájárul, hogy az űr nagy részében mínusz 270 fok körül mozog a hőmérséklet, az élethez szükséges molekuláris oxigén pedig gyakorlatilag ismeretlen fogalom. Az sem javít a helyzeten, hogy a kozmikus háttérsugárzás miatt is egyből kinyiffanna az, aki megfelelő védőruházat nélkül ruccanna ki a világegyetembe.

A NASA által Halloween alkalmából összeállított lejátszási lista sem hozza meg a kedvünket, sőt ami azt illeti, a hátborzongató űrhangok csak még bizonyosabbá teszik, hogy az ijedősebbeknek jobb messziről elkerülni az űrt. Normál esetben egyébként ezeket a hangokat nem érzékelnénk, ám a NASA átalakította őket, így váltak hallhatóvá az emberi fül számára is.

NASA playlist
Forrás: Fox News

A Naprendszer bajlós hangjai nevet viselő NASA-playlist a Soundcloudra került fel, olyan zenékkel megspékelve, amelyektől legszívesebben kirohannánk a szobából. Nem ez volt egyébként az első ilyen alkalom, a NASA ugyanis időről időre előrukkol olyan űrbéli hangokkal, amelyeket a horrorfilmesek is megirigyelhetnének. Két évvel ezelőtt például a Szaturnuszból az egyik holdja, az Enceladus felé vezető plazmahullámokat konvertálták át a kutatók, amitől őszintén szólva még az ereinkben is megfagyott a vér.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

ForrásSpace