A pletykák szerint a Nokia márkanevet birtokló HMD Global két klasszikus Nokia modell újjáélesztését tervezi – ugyanúgy, ahogyan a legendás 3310-et és 8110-et is visszahozta -, ezúttal pedig a Nokia 6300 és 8000 szériák tűnnek esélyesnek. 

A híresztelések szerint a Nokia 6300 egyike a két visszatérő modellnek: klasszikus megjelenésével és masszív rozsdamentes acél karosszériájával ez a telefon a maga korában meglehetősen népszerű volt az üzleti emberek körében, és gyakorlatilag egy szilárd középkategóriás részleget képviselt. Bár sokkal inkább a desing-nal vívta ki a figyelmet, mintsem tudásával, még így is kora egyik minőségi telefonjának számított.

Nokia 6300
Nokia 6300 Forrás: Fairy Z

 

A másik visszatérő telefon a pletykák szerint nem egy adott modellen alapul majd, ám leginkább a Nokia 8000-es szériára fog hasonlítani, amely csúsztatható billentyűzetéről volt közismert.

Nokia 6300
Nokia 8000 Forrás: Gizmochina

Egyelőre egyébként még nem egészen világos, hogy milyen funkciókkal jönnek majd az új készülékek, ám az egészen biztos, hogy több okosság lesz bennük, mint az előző verziókban.

Hogy az újragondolt verziók hogy teljesítenek, az kétséges, ám figyelembe véve, hogy a Nokia 800 Tough egész jól teljesített a 3310 szellemi utódjaként, talán nem veszett ügy ez sem, és ki tudja, talán az újragondolt Nokia 6300 és 8000 telefonok is megállják majd a helyüket.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!