Gyorsan tölt, de nagyon melegszik a Xiaomi Mi 10 Ultra

A beígért 120 wattos töltést nem jött össze, de ennek ellenére elképesztően gyorsan tölt a Mi 10 Ultra. 

A kínai gyártók sorra licitálnak egymásra gyorstöltés terén, pedig ez nem igazán kedvez az akkumulátorok élettartamának és kapacitásának. Sebesség terén mindenesetre élen jár a Xiaomi a Mi 10 Ultra 120 wattos gyorstöltésével, a dobozban ott lapul a 120 wattos adapter is.


Az Android Authority részletes tesztje alapján azonban ez a töltő csak 80,1 wattos töltésre képes végeredményben (a 120 wattos tempó csak a Xiaomi bemutatóján jött össze), bár ez is elég gyorsnak bizonyul. A teljes feltöltés ugyanis alig több mint 21 percet vesz igénybe a gyakorlatban.

Sajnos azonban a Mi 10 Ultra ezzel a gyorstöltéssel 43,8 Celsius-fokig melegszik töltés közben, és bár a töltés vége felé visszahűl, a 4500 mAh-s akkunak ez annyira nem tesz jót hosszú távon. Nem csoda tehát, hogy a gyártók többsége vonakodik 18-25 wattosnál erősebb adaptert mellékelni/támogatni (lásd Apple, Samsung, Sony, Google, például).

[sc name=”facebook” ]

Fotó: Android Authority, DxOMark

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?