A Xiaomi lenyomta az Apple-t az okostelefon-piacon

A harmadik legnagyobb okostelefon-gyártóvá vált a Xiaomi. 

Az amerikai korlátozások bevezetése óta a Huawei nagy lejtőn csúszik lefelé, és bár az idei harmadik negyedévben 14,9 százalékos piaci részesedéssel még a második legnagyobb mobilgyártó maradt, egyes elemzők szerint jövő tavasszal már csak a hetedik lesz. Ezzel párhuzamosan azt is tudjuk, hogy a Xiaomi népszerűsége az egekben van Európában.


A Canalys, a Counterpoint Research és az IDC harmadik negyedéves eladási statisztikája alapján a Xiaomi megelőzte az Apple-t, és 13,5 százalékos részesedéssel már a harmadik legnagyobb a piacon. Ráadásul egy év alatt 45 százalékot lépett előre, és a Redmi, Poco márkája is népszerű. Tarolt még az Oppo ártakarékos Realme márkája is, amely egyelőre a hetedik, de elképesztő tempóban jön fel, és minden riválisánál gyorsabban adott el 50 millió okostelefont (9 negyedév kellett ehhez).

A piacot 23 százalékos részesedéssel a Samsung vezeti, az Apple a negyedik.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: Euro X Live, Canalys

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?