Jön a gagyi Nokia tv Európába

Egy osztrák cég vette meg a névhasználati jogot, de az eddigi információk alapján a belépő kategóriában fognak vitézkedni a Nokia tv készülékek.

Mi is megírtuk, hogy a Nokia márka visszatér a tévés szektorba is. De némi trükk persze van a dologban, mert a modelleket nem a finn cég tervezi és gyártja, mint a régi szép időkben. Eladták a névhasználati jogot egy indiai cégnek, amely legyártatott helyben kínai partnerekkel egy rakat közepesen gagyinak tűnő készüléket, amikre rányomták a Nokia matricát.


Nokia tv

Sok ehhez hasonló sztorit láttunk már, hiszen például olyan brandek is belecsúsztak ebbe kényszerűségből, mint a Pioneer vagy a JVC. De ettől független sosem öröm látni az ilyenfélét, mert hát végülis ez valahol az emberek megtévesztése. Pláne akkor, ha maguk a modellek nem innovatívak, hanem csak az olcsó árukkal próbálják felhívni magukra a figyelmet. Az új indai Nokia tv pedig pont ilyen: 50 Hz-es képfrissítési rátát kínál 1200:1 maximális valós kontraszt, alacsony fényerő (400 nit), 4K felbontás mellett, HDR támogatás nélkül. Az Android TV operációs rendszer se tűnik egy nagy dzsókernek, pláne, hogy egy belépő szintű, négy magos, ARM Cortex-A53 (1000 MHz) CPU került bele.

Az indiai Nokia tv a jelek szerint Európába nem jut el, viszont mégis lesznek ilyen márkájú tévék nálunk is. Egy osztrák cég, a Streamview ugyanis megszerezte a regionális névhasználati jogot, és elkezdik forgalmazni a kontinensen a saját Nokia tv készülékeiket. Ezekről még csak kevés infót csepegtettek el, illetve mutattak néhány képet, de ennek alapján nagy durranásra nem számítunk. Konkrétan olcsó, alsó polcos, belépő kategóriájú LCD tévéknek tűnnek, amelyekhez kísértetiesen hasonlókat rengeteget láttunk már korábban. Szomorú ez az egész valahol….

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?