Köze nincs az “igazi” Nokiához a hamarosan érkező Nokia tv készülékeknek, amelyeket egy indiai cég futtat.

A Nokia televíziók évtizedekkel ezelőtt népszerűnek és keresettnek számítottak, főként a japán ITT-vel közös szériák arattak nagy sikereket. A finn cég azóta kivonult erről a területről, azonban egy pillanatra úgy tűnt, hogy feltámadhat ez a termékcsoport is. Nokia logóval ellátott új, lapostévék bukkantak fel az interneten, azonban a lelkesedést hamar lehűtötték a fájó tények.

Nokia TV

Az “igazi” Nokiának ugyanis ezekhez a készülékekhez nincs SEMMI köze. A névhasználati jogot ugyanis eladták a Flipkart nevű indiai cégnek. Ők megbíztak egy helyi bérgyártót, aki lepörgetett nekik egy rakat LCD tévét a helyi gyártósorokon, majd ráragasztották a Nokia matricát. Így született meg az új Nokia tv, amiben semmi jogellenes nincs, csak hát az egész mégis valahol egy kicsit átverés szagú.

Az indiai Nokia tv semmi extrát nem kínál. Szimpla, LED háttérvilágítású LCD televízió, amin valamilyen Android alapú oprendszer fut. A hangrendszerét állítólag az Onkyo fejlesztette, úgy hogy a megszólalással valószínűleg nem lesz gond. A legkisebb 32 inches változata HD felbontású és kb. 55 000 forintba kerül, a legnagyobb, 65 colosért pedig 1100 dodót, azaz mintegy 350 000 forintot kell letenni az asztalra.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!