Úgy tűnik, hogy van egy nagy hibája az új Xbox konzolnak…

512 GB-ból 364 GB lesz szabadon a játékoknak az új Xbox Series S készüléken. Vajon elég lesz? 

November 10-én kezdik el kiszállítani az új Xbox konzolokat, egy szerencsés valaki azonban korábban kapta meg az Xbox Series S konzolját. Így azt is meg tudta erősíteni, hogy az 512 GB-os SSD-n bizony csak 364 GB szabad hely van a játékok telepítéséhez.


A Series X modell 1 TB-os SSD-jén 802 GB a szabad hely, vagyis az S-nél 30, az X-nél 20 százalék van lefoglalva a rendszernek. A rendszer mellett a Quick Resume funkciónak is kell a hely, ami sok GB játékadatot tárol a játékba való gyors visszatéréshez.

Aki több játékot szeretne, annak bizony a Seagate hivatalos, 1 TB-os bővítőkártyáját kell megvennie, de ez majdnem annyiba kerül, mint maga a Series S konzol. Lesz majd ebből 2 TB-os is, de normál 2,5 hüvelykes és M.2-es SSD sajnos nem használható, a külső tárolók pedig csak az előző generációs játékokat támogatják. A Microsoft szerint az S-en a játékok 30 százalékkal kevesebb foglalnak majd, mint az X-en (a kisebb felbontás miatt). Mindenesetre ez eléggé bosszantó hibának tűnik, a tapasztalataink szerint a konzolok amúgy is hajlamosak gyorsan betelni játékkal.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: Facebook

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?