A Samsung megelőzte az Apple-t az amerikai mobilpiacon

Három éve először tudta az amerikai piacon megelőzi a Samsung az Apple-t. 

2017 második negyedévében fordult elő utoljára, hogy a Samsung Amerikában több mobilt tudott eladni, mint az Apple. Bő 3 év után most ismét a dél-koreai gyártó került fölénybe az Apple legfontosabb piacán, ugyanis 6,7 százalékos előrelépéssel már az amerikai piac 33,7 százaléka a Samsunghoz tartozik.


Az elemzők szerint a közép- és prémium kategóriában is erős volt a Samsung, a Strategy Analytics azt mondja, az Apple 30,2 százalékos részesedéssel a második. A visszaesésben az iPhone 12 mobilok csúszása is szerepet játszhatott.

Amerikában harmadik az LG 14,7 százalékkal, ami nagy dolog a gyártó számára, hiszen a globális statisztikákban fel sem fér a grafikonokra. Ami a globális statisztikát illeti, a Samsung 21,9 százalékkal vezeti az eladásokat, a Huawei 14,1, a Xiaomi 11,9 százalékon áll az SA szerint. Az Apple szintén 11,9 százalékkal zárta a harmadik negyedévet.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: TechCrunch

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?