Érkezhetnek a nyolckamerás telefonok?

A nyolckamerás telefon lehetősége egészen extrémnek tűnik, de figyelembe véve, hogy a 10 kilós korai daraboktól hová fejlődött mostanra az ipar, nincs min csodálkozni. 

Mai szemmel egészen hihetetlennek tűnik, hogy néhány évtizeddel ezelőtt még utcánként sem mindig volt olyan ház, amiben volt telefon. Aztán jöttek az első mobilok, amik kisebb aktatáskányi méretet foglaltak el, majd elérkezett a 3310-es korszaka, amivel már kígyózni is lehetett. Befutottak az első okostelefonok, mostanra pedig ott tartunk, hogy komplett társaságok ülnek egy asztalnál úgy, hogy mindenki némán a kijelzőre bámul. A mobiltelefon mára nem csupán egy eszköz, amivel felhívhatunk valamit, hanem számítógép, játékplatform, általános tudásforrás, és nem mellesleg fényképezőgép is.


Kép: Techeblog

Ez utóbbival kapcsolatban pedig itt van máris a Lens Technology szabadalma, ami 2020. október 2-án került bejegyzésre a Szellemi Tulajdon Világszervezeténél. A vázlatokon egy olyan telefon látható, amelynek előlapján túl sok érdekesség nincs, ugyanakkor a hátlapon egy nyolckamerás rendszer figyelhető meg. Minden sarok kapott két szenzort, közöttük pedig vaku található. Egyéb információt nem is nagyon tudni, viszont azt se felejtsük el, hogy azért nem akkora újdonság ez, hiszen az LG korábban 16 lencsés megoldásban gondolkodott. Ettől függetlenül még mindig tartja magát az a mondás, hogy akinek valóban igénye van arra, hogy igazán jó képeket szeretne lőni, vegyen normális fényképezőgépet.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?

google pixel

Megjött a Google esze

Döbbenetes, de évek után rájöttek arra, hogy amit eddig csináltak, az hülyeség volt.