Videón az újrabootolt Nokia N95

A Nokia márkanevet birtokló HMD Global már nem egy klasszikusnak számító Nokia telefont élesztett újjá, most például az N95 van porondon.

2017-ben az újragondolt Nokia 3310-zel és a Nokia 8110-zel rukkolt elő a HMD Global, nem is olyan rég, pedig a Nokia 6300 és a Nokia 8000-es szériák kapcsán is felröppentek ehhez hasonló híresztelések. MrMobile legújabb YouTube-videójában pedig nagyon úgy tűnik, hogy a Nokia N95 sem marad ki a jóból, legalábbis erre engedhet következni egy egyelőre még nem működő prototípus bemutatása.


Nokia N95
Forrás: GSM Arena

A régi és az új N95 között a legszembetűnőbb hasonlóság a kicsúsztatható, úgynevezett slider kialakítás. A csúsztatható résznél előbukkan két szelfikamera is (széles és ultraszéles látószöggel), valamint két LED-es segédfény is. A pontozott részek egy termetes hangszórót rejtenek, míg a hátlapon tripla Zeiss kamerákat találni kör alakban elrendezve, amelyeket körülvevő gyűrű kihajtható támaszként is szolgál.

Az eszköz újragondolását az az ötlet inspirálta, hogy létrehozzanak egy hordozható médialejátszóként is szolgáló készüléket, amellyel kiváló minőségű lejátszási és videokonferencia-képességeket biztosítanak.

Bár elsőre nem is tűnik rossz ötletnek az újgenerációs Nokia N95 sem, ám egyelőre nem tudni sokat a készülékről; se a névről, se a specifikációkról, de még arról se, hogy valóban piacra kerül-e a készülék.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?